| Főzöcske : Házi készítésű csipsz (saját elgondolás, elkészítés után) |
Házi készítésű csipsz (saját elgondolás, elkészítés után)
Vírus 2007.09.01. 21:45
A múltkor nekiálltam csipszet sütni... a konyha nemköszönte meg, és énse élveztem, mert aztán az egészet apám ette meg ._.
Csipsz otthon, egyszerűen, gyorsan Najó, az egyszerűent félig, a gyorsant pedig teljes mértékben visszavonom. Ezzel nem a kedvedet akarom elvenni, csak azt akarom, hogy tudd: hosszú idő, ne engem hibáztass, ha ezzel megy el a délutánod ._. Szóval. Nézd meg, hogy van-e otthon uborkareszelő... ha nincs, akkor készülj, hogy még plusz idő... Szóval először is pucold meg a krumplit, én egy olyan pár kisebb darabot ajánlok, de ne sokat, mert azzal tényleg elmegy az egész délutánod... Fogj egy serpenyőt, és forrósíts benne olajat. Majd ha úgy véled elég meleg (de nehogy belenyúlj!!! ._.), akkor kezd el beledobálni a krumplit. De csak 4-5 szeletet egyszerre! Mert különben az olaj úgy spriccel, hogy a kezedre is kifröcsög ._. És az fáj OO Aztán mielőtt még elkezd bebarnúlni (tehát akkor, amikor szép arany), szedd ki, de vigyázz, ha teflonban csinálod, csak szilikon eszközzel szedd ki!!! Aztán tedd papír törlőkendőre, vagy ha nincs más, akkor papírzsepire. Ha az beszívta az olajat róla,akkor tedd át egy üveg, vagy valami arra alkalmas edénybe. És ezt így végig, amíg késsz nem lesz a krumpli, amit az elején "parancsomra" (magyarul tanácsomra) lereszeltél ._. Aztán ha mindegyiket leolajoztad, és edénybe tetted, akkor sózd meg, keverd össze, és ne íjedj meg, ha vannak barnák, és vannak egészen nyersek ;) Elsőre semmi sem lehet tökéletes. Kérdés, hogy lesz-e legközelebb ._. Sok sikert! ;) (jah és persze étvágyat a mozizás közbeni csipszhez ;) vagy akármihez felhasznált csipszhez ._.)
| |