| Fzcske : Hzi kszts csipsz (sajt elgondols, elkszts utn) |
Hzi kszts csipsz (sajt elgondols, elkszts utn)
Vrus 2007.09.01. 21:45
A mltkor nekilltam csipszet stni... a konyha nemksznte meg, s nse lveztem, mert aztn az egszet apm ette meg ._.
Csipsz otthon, egyszeren, gyorsan Naj, az egyszerent flig, a gyorsant pedig teljes mrtkben visszavonom. Ezzel nem a kedvedet akarom elvenni, csak azt akarom, hogy tudd: hossz id, ne engem hibztass, ha ezzel megy el a dlutnod ._. Szval. Nzd meg, hogy van-e otthon uborkareszel... ha nincs, akkor kszlj, hogy mg plusz id... Szval elszr is pucold meg a krumplit, n egy olyan pr kisebb darabot ajnlok, de ne sokat, mert azzal tnyleg elmegy az egsz dlutnod... Fogj egy serpenyt, s forrsts benne olajat. Majd ha gy vled elg meleg (de nehogy belenylj!!! ._.), akkor kezd el beledoblni a krumplit. De csak 4-5 szeletet egyszerre! Mert klnben az olaj gy spriccel, hogy a kezedre is kifrcsg ._. s az fj OO Aztn mieltt mg elkezd bebarnlni (teht akkor, amikor szp arany), szedd ki, de vigyzz, ha teflonban csinlod, csak szilikon eszkzzel szedd ki!!! Aztn tedd papr trlkendre, vagy ha nincs ms, akkor paprzsepire. Ha az beszvta az olajat rla,akkor tedd t egy veg, vagy valami arra alkalmas ednybe. s ezt gy vgig, amg kssz nem lesz a krumpli, amit az elejn "parancsomra" (magyarul tancsomra) lereszeltl ._. Aztn ha mindegyiket leolajoztad, s ednybe tetted, akkor szd meg, keverd ssze, s ne jedj meg, ha vannak barnk, s vannak egszen nyersek ;) Elsre semmi sem lehet tkletes. Krds, hogy lesz-e legkzelebb ._. Sok sikert! ;) (jah s persze tvgyat a mozizs kzbeni csipszhez ;) vagy akrmihez felhasznlt csipszhez ._.)
| |