|
Így főzök én ._.
Vírus 2007.09.01. 21:18
Néhány tipp, amit én 14 éves fjjel felfedeztem a főzéssel kapcsolatban... ajánlom azoknak, akik ha nincs otthon senki, akkor a vízből eszik ki a tésztát, szüretlenül... ._.
Tészta, és annak leszűrése... Fogj úgy hozzá, hogy fogsz egy csomag tésztát, kibontod, és kimérsz mondjuk 12 dekát, mert kb. annyit eszik meg egyszerre egy ember. (Persze ha több személyre főzöd, akkor annyiszor 12 dekát, ahányan eszitek.) Megnézed, hogy a "zacskóra" hogy a forrás után még hány percig kell főzni, és miútán felforrt a víz, a só és a csöpp olaj után, annyi ideig főzöd (legalább is megpróbálod nem szétfőzni ;D) Nah és a legnehezebb része: a szűrés. Nálam általában olyan nehéz a lábas, hogy nem bírom fölemelni... igen... gyenge vagyok... szóval ehhez csak egyet tudok tanácsolni, azt is csak akkor, ha mély a mosogatótok...: szóval ha jó mély, akkor pakolj ki belőle, és aztán próbáld meg kicsit lehűteni az edényt, hogy ne forrón tedd rá a mosogatóra. Ha lehült, akkor tedd rá a lábast a mosogató szélére, hogy könnyebb legyen, majd tartsd az edénynél jóval lentebb a szűrőt. Így már könnyebben beletudod önteni a tésztát. Aztán egy kicsit rázogasd a szűrőt, és borítsd ki belőle a tésztát ;) Ha pedig nincsen mély mosogatótok, esetleg azt tudom tanácsoli, hogy a lábas alá tegyél valamit, hogy így egy kicsivel magasabbra kerüljön az edény... vagy nem tudom... ezt még nem próbáltam, de remélem ez után olyan, mintha mély mosogatótok lenne (és a folytatáshoz olvass vissza ._.)
| |