|
Tejmentes muffinok
Angiete 2006.05.04. 17:46
Konyhatndr muffinja
Hozzvalk:
15 dkg cukor
2 tojs
10 dkg t fzcsokold
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 teskanl stpor
10 dkg lekvr
3 evkanl gymlcsl
+ zls szerinti hozzvalk
1. A csokoldt s a vajat gz fltt megolvasztom s hagyom kihlni.
2. A cukrot, a tojst kzi mixerrel sszekeverem kicsit habosra, majd hozzadom a lekvrt (klasszikusok narancsdzsemmet hasznlnak, de lehet barack is, vagy amilyen van otthon), a gymlcslevet (az is lehet zls szerint brmilyen), meg a kihlt csokit a vajjal.
3. Vgl a lisztet, amiben elkevertk a stport fogozatosan hozzkeverjk szintn a mixerrel.
4. Lehet kapni kifejezett muffinstt, amit kivajazunk s kiliszteznk, vagy tehetnk bele stkapszlit, beleadagoljuk a tsztt.
5. A stt el kell melegteni, majd 4-es fokozaton kell stni 20-25 percig.
Sokflekppen zesthetjk, pldul: meggybefttel s levvel, csokidarabokkal, cukrozott narancshjjal, ppestett bannnal, dival, reszelt almval + fahj, stb. vagy csinlhatjuk olvasztott csoki nlkl natran is, de a vajat ki ne hagyjuk! Fantzia!
J tvgyat hozz, biztos siker!
A receptet Osvth Katalintl kaptuk, ksznjk!
Mzlis muffin
|
Hozzvalk: 4 tojs, 40 dkg barnacukor, 4 dl vrsbor, 40 dkg liszt, csipet stpor, 1 teskanl mzeskalcs-fszerkeverk, 20 dkg mzli, 40 dkg magozott aszalt szilva, vaj (a formk kikenshez), 3 dl tolaj.
Elkszts: 2 egsz muffinformt hasznlunk, melybl 24 db muffint kapunk. Az egsz tojsokat s a 40 dkg barnacukrot habosra keverjk. Folyamatos kevers mellett hozzntnk 3 dl tolajat s 4 dl vrsbort.
Belekeverjk a lisztet s a csipetnyi stport, zestjk a mzeskalcs-fszerkeverkkel. A masszhoz hozzdolgozzuk a mzlit s az aszalt szilvt. 6-8 rt htben pihentetjk. Ktszer- hromszor tkeverjk. Vgl a formkat kivajazzuk, beletltjk a masszt, majd 180 C-on 30 percet stjk.
Elksztsi id: 50 perc Ajnlott ital: Delaforce - Full Ruby Porti
|
| |