|
Tejmentes muffinok
Angiete 2006.05.04. 17:46
Főzzünk tejmentes muffint!
Konyhatündér muffinja
Hozzávalók:
15 dkg cukor
2 tojás
10 dkg ét főzőcsokoládé
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg lekvár
3 evőkanál gyümölcslé
+ ízlés szerinti hozzávalók
1. A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztom és hagyom kihűlni.
2. A cukrot, a tojást kézi mixerrel összekeverem kicsit habosra, majd hozzáadom a lekvárt (klasszikusok narancsdzsemmet használnak, de lehet barack is, vagy amilyen van otthon), a gyömölcslevet (az is lehet ízlés szerint bármilyen), meg a kihűlt csokit a vajjal.
3. Végül a lisztet, amiben elkevertük a sütőport fogozatosan hozzákeverjük szintén a mixerrel.
4. Lehet kapni kifejezett muffinsütőt, amit kivajazunk és kilisztezünk, vagy tehetünk bele sütőkapszlit, beleadagoljuk a tésztát.
5. A sütőt elő kell melegíteni, majd 4-es fokozaton kell sütni 20-25 percig.
Sokféleképpen ízesíthetjük, például: meggybefőttel és levével, csokidarabokkal, cukrozott narancshéjjal, pépesített banánnal, dióval, reszelt almával + fahéj, stb. vagy csinálhatjuk olvasztott csoki nélkül natúran is, de a vajat ki ne hagyjuk! Fantázia!
Jó étvágyat hozzá, biztos siker!
A receptet Osváth Katalintól kaptuk, köszönjük!
Műzlis muffin
|
Hozzávalók: 4 tojás, 40 dkg barnacukor, 4 dl vörösbor, 40 dkg liszt, csipet sütőpor, 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék, 20 dkg müzli, 40 dkg magozott aszalt szilva, vaj (a formák kikenéséhez), 3 dl étolaj.
Elkészítés: 2 egész muffinformát használunk, melyből 24 db muffint kapunk. Az egész tojásokat és a 40 dkg barnacukrot habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntünk 3 dl étolajat és 4 dl vörösbort.
Belekeverjük a lisztet és a csipetnyi sütőport, ízesítjük a mézeskalács-fűszerkeverékkel. A masszához hozzádolgozzuk a müzlit és az aszalt szilvát. 6-8 órát hűtőben pihentetjük. Kétszer- háromszor átkeverjük. Végül a formákat kivajazzuk, beletöltjük a masszát, majd 180 °C-on 30 percet sütjük.
Elkészítési idő: 50 perc Ajánlott ital: Delaforce - Full Ruby Portói
|
| |